torstai 5. helmikuuta 2009

Valmentaja Tommi Koskirannan sopimus purettu

Loviisa Torin ja Tommi Koskirannan välinen valmentajasopimus on purettu yhteisymmärryksessä. Aloite oli tullut Koskirannalta, syy lienee valmentajan tyytymättömyys tiettyjen pelaajien peliesityksiin. Asiasta tiedotti http://tor.fi/salibandy.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

vai että "tiettyjen pelaajien peliesityksiin"! eikös se ole valmentajan homma saada pelaajat pelaamaan? tai sitten peluuttaa sellaisia pelaajia joiden esitykset tyydyttää. ihme homma

Anonyymi kirjoitti...

Todella valitettavaa että valmentaja lähtee kävelemään ensimmäisten isompien karikoiden kohdalla. Ei tyylipisteitä juuri kerää ja todistaa oman lojaaliutensa joukkueelle jättämällä ns. uppoavan laivan, vaikkakin sarjapaikka on varma. Paska maku tästä jää suuhun, ei voi muuta sanoa.

flogi kirjoitti...

Tässä voidaan miettiä minkä takia tähän tilanteeseen ollaan jouduttu.

Luulen, että tähän vaikuttaa vahvasti viime kesän valmentajakuviosotkut. Liikkui huhuja että Nykky oli tulossa ja Nykyn mukana kovia pelaajia. Nykky ei sitten tullutkaan ja Koskiaranta nimettiin valmentajaksi elokuun loppupuolella.

Joukkueen kesäharjoittelu ei tämän takia varmaankaan ollut kovinkaan tehokasta tai laadukasta. Voidaan olettaa että tämän takia pelaajien on ollut vaikeata sitoutua joukkueeseen ja sen tavoitteisiin.

Joukkueen virallinen tavoite oli sarjapaikan säilyttäminen ilman karsintaa. Tavoite on saavutettu mutta tämän takia pelaajien motivaatio on näköjään kadonnut.

Ymmärrrän kyllä tavallaan Koskirannan ratkaisun. Mikäli valmentaja ei saa pelaajia harjoittelemaan ja pelaamaan tosissaan, niin on parempi etsiä muita ratkaisuja. Pitää muistaa että Loviisan kotiyleisö on tunnettu koko Salibandy-Suomessa ja pääsylipun maksaville pitää tarjota rahoille vastinetta!

Anonyymi kirjoitti...

Minusta hän teki oikein jättämällä joukkueen, koska jos välit on tulehtuneet pelaajien ja valmentajan välillä niin jonkun on pakko lähteä. Nyt joukkue pelaa neljä peliä ja alkaa keskittymään seuraavaan kauteen. Mutta todella surullista että ei ole edes valmentajaa seuraavalle kaudella. Nyt kaksi vuotta Tor on yrittänyt hakea nimekästä valmentajaa ja epäonnistunut siinä täysin. Viime kaudella remmiin astui Suokas, Kankaanpää ja Ravi kun muuta vaihtehtoa ei enää ollut ja tällä kaudella teki samoin Koskiranta ja Häkkinen... Ei siinä voi valmentajaa haukkua että jättää ns uppavan laivan koska laiva ei olisi edes lähtenyt liikkeelle jos Tommi ja Timo ei olisi hommaa ottanut loppu kesästä vastaan.
Nyt on taas se aika vuodesta kun aletaan hommaamaan ensi kauden joukkuetta. Pitäisikö nyt ensin hommata valmentaja? Ja ei välttämättä sitä suurinta nimeä mikä on markkinoilla vaan tyytyis valmentajaan joka olisi Loviisassa pidemmän aikaa jolla vieteisiin Toria eteenpäin. Ja saataisiin hommaan jotain järkeä! Nyt tulee pelaajia Helsingistä, Porvoosta ja Kotkasta. Luultavasti ensi kaudella hankitaan TAAS lisää muualta. mitäs jos sitten Tor nousis liigaan? Taas tulisi lisää muualta.... Ketä kiinnostaa katsoa Torin pelejä jos siellä ei ole loviisalaisia pelaajia...
Tavoitteet pienemmäksi ja joku 5 vuoden projekti. Saataisiin omia junnuja ajettua sisään, jos ei tule menestystä mitä sitten. Kyllä sitä tulee jos junnuihin satsataan. Sitten kun runko on omia junnuja ja niillä pärjättäis niin hankkis sitten autollisen VAHNISTUKSIA muualta ja yrittäis liigaan.
Toivottavasti saan lukea Loviisan sanomista ensin uuden valmentajan nimen ja sen jälkeen kommentin että yritetään loviisalaisilla..... MUTTA TUSKIN!!!!!!

Anonyymi kirjoitti...

Onhan nämä kaksi edellistä kautta ja varsinkin kesää ollut aika samanlaisia. Ei olla saatu Loviisaan "nimekästä" valmentajaa ja kun halukkaita ei ole hirveästi ollut on ollut Suokasta, Kankaanpäätä, Ravia, Koskirantaa ja Häkkistä. Olisihan se hyvä saada tänne joku joka viihtyisi hommassa pidempää ja saisi mahdollisuuden rakentaa joukkuetta. Mutta kun niitä ei niin hirveästi ole markkinoilla. Jos sellanen jostain löytyisi niin sehän olisi hyvä asia ja varmasti hyväksi joukkueelle.

Ymmärrän täysin että Tommi jätti kauden kesken. On se parempi lähteä kun väkisin tehdä jotain missä ei viihdy.

Olishan se hienoa että Tor:ssa pelaisi paljon omia junnuja mutta sitä ei voi väkisin yrittää. Tällä hetkellä siellä ei ole tarpeeksi laadukkaita junnuja jotka voisivat pitää Tor:n yksin divarissa. Pakko on hankkia lähiseudulta pelaajia. Miettikää edustusjoukkuetta ilman Valtsua ja Marekkia.... Kyllä noi pelaajat pitää pitää! Monta peliä Tor on voittanut kun Marek ollut sivussa? Mutta tarviiko niitä tuoda liikaa muualta?

Minusta myös pitäisi tavoitteet laskea realistiselle tasolle. Nyt yritetään joka vuosi liigaan vaikka realisitisia mahdollisuuksia siellä säilymisellä ei ole. Turha sinne kaudeksi on nousta.
Jos sinne noustaisiin olisi pakko hankkia lisää jätkiä muualta. Se ei vie loviisalaista salibandyä eteenpäin. Eikä varmasti kehitä omia junnuja.

Nyt kun kausi on lopussa ja uusia pelaajia hankitaan kannattaa miettiä mitä yrittää. Omat jätkät "maailmalta" takas mihin resurssit ja mahdollisuudet. Ja ei yritettäis väkisin liigaan vaikka on se juhlavuosi....
On se nätimpää kun sinne noustaan joskus omilla jätkillä... Kärsivällisyyttä!!
PS. Kyllä se valmantaja olis hyvä saada tänä vuonna ajoissa!!
Terv. Ville

Anonyymi kirjoitti...

Jos spekuloidaan ensi kauden valmentajaa hieman, sillä se on yksi tärkeimmistä palasista ensi kautta ajatellen. Onko mitään nimiä liikkunut jo huhuissa? Entä mitä realistisia valmentajaehdokkaita löytyy vapailta markkinoilta, keiltä loppuu sopimus tähän kauteen, kuka voisi olla kiinnostunut?

Selvää lienee että valmentaja pitää olla jo kesä-heinäkuussa selvillä. Näin pystyy vielä vaikuttamaan pelaajasiirtoihin, harjoitteluun ja saa joukkueen kasattua hyvissä ajoin ennen kauden alkua. Viime vuoden kaltaisesta vetkuttelusta toivottavasti on jotain opittu.

Eli kauden päätyttyä heti verkot vesille, ja mallia kokenut käskyttäjä penkin taakse. Tiedän että nämä ovat harvassa, mutta ei siitäkän tule mitään että vetkutellaan syksyyn asti ja pyöritellään hienoja nimiä paikallislehdissä pitkin kesää. Syksyllä on muuten taas Musta Pekka kädessä.
Missään nimessä en silti Koskirantaa ja Häkkistä kritisoi, he saivat pienellä varoitusajalla kokemattoman joukkueen pelaamaan loistavan ensimmäisen puoliskon runkosarjasta. On vain luonnollista että jengi ei voinut suorittaa maksimitasolla koko kautta. Kuka tietää miten hyvin olisi mennyt jos herrat olisi jo kesäkuussa pestattu hommiin, ja koko alkusyksy saatu hioa pelisysteemiä ja kuvioita kuntoon.

Millainen valmentaja sitten olisi tarpeen? Saa olla liigakokemustakin, mutta tärkein kriteeri olisi että herra sitoutuu joukkueen tavoitteisiin mitkä ne nyt sitten juhlavuonna ovatkin. Jos pitää joku nimi heittää niin Kai Ahlstedt. HIFKn kanssa joku viritys meneillään, mutta jos tuosta pääsisi irti niin liigakarsinnoissa Nokian penkin takana tuli varmasti koettua Torin kotimatsien tunnelmaa.. eikä matkakaan ole Helsingistä pitkä.

flogi kirjoitti...

Hyvää pohdintaa täällä, toivottavasti ensi kauden valmentaja on selvillä hyvissä ajoin. Valmentaja on tärkeä osa perustaa rakennettaessa.

PS Kai Ahlstedtistä puheen ollen muistui mieleen insidentti vuodelta 2001: http://www.mtv3.fi/urheilu/arkisto.shtml/arkistot/muutlajit/2001/05/61956