lauantai 18. lokakuuta 2008

Tor - SB Vantaa 6-2

Ensimmäinen erä ei tarjonnut pelillisiä hienouksia, paitsi Torin pelatessa ylivoimaa. Viisikko Niiranen, Mäki, Andersson, Etholen, Lehkonen pyöritti peliä mallikkaasti. Pyörityksen päätteeksi Niiranen siirsi Torin 1-0 johtoon Mäen nappisyötöstä.

Tor pelasi erän pääosin kahdella ketjulla: Etholen-Lehkonen-Andersson-Mallenius-Niiranen ja Tolonen-Mäki-Jokinen-Lassas-Forsström.

Toista erää oli pelattu reilut pari minuuttia kun Vantaa tasoitti 1-1:teen. Heti perään Jere Jokinen veti suoraan Tolosen syötöstä, tilanne 2-1. Vantaa sai tämän jälkeen suht heppoisin perustein rangaistuslaukauksen, jonka Öige torjui varmasti. Vantaa ei onnistunut rankkua seuranneella ylivoimallakaan. Pelin vanhetessa Torin kolmonen (Neuvonen-Aho-Sjöblom-Nordström-Kuittinen) sai enemmän vastuuta. Erätauolle siirryttiin tilanteessa 3-1 Niirasen onnistuttua toistamiseen, tällä kertaa Nage Malleniuksen syötöstä.

Kolmannessa erässä ottelun painopiste siirtyi enemmän Vantaan päätyyn. Torin kaikki kolme ketjua pystyi, ainakin ajoittain, pitämään palloa hyökkäysalueella. Kolmonen onnistui myös maalinteossa, Kuittinen Ahon syötöstä. Ottelun ratkettua kävi Etholen tekemässä vielä pari maalia, molemmat Anderssonin syötöstä. Toinen, alivoimalla syntynyt maali, oli todellinen herkkupala jossa Vantaan ylivoimaviisikko sahattiin poikki ja pinoon. Ottelu päättyi Torille 6-2.

Torin puolustus pelasi tänään todella miehekkäästi, pahoja pyörityksiä ei päässyt syntymään ja pallonmenetysten jälkeen ajettiin heti kovaa mieheen. Puolustuspään ykkösnimi oli Viktor Lassas, joka pelasi miltei virheettömän ottelun. Muita onnistujia kahden maalin miehet Niiranen ja Etholen, sekä koko kolmosketju. Öige maalissa oli varma ja eleetön.